Boek nu! Meditatie kleuren
Logo Niiraja

Nieuwsbrief

Meditatie kleuren

Stel je voor dat je met je blote voeten over een grasveld met madeliefjes loopt. Het kietelt zacht onder de voeten en tussen de tenen. Je ruikt het gras en de bloemen. Het is heerlijk rustig en de vogels fluiten een prachtig lied, speciaal voor jou. Je loopt verder en ziet een poort voor je verschijnen. Je loopt door de poort en aan de andere kant hoor je het geruis van de wind. Verderop hoor je stromend water en je loopt ernaartoe. Je ziet een kronkelende pad van water met aan het eind een waterval. Je volgt het pad en naarmate je de waterval nadert, voel je druppels water op je lichaam vallen. Het voelt fris en aangenaam. De zon schijnt en voor je verschijnt een regenboog met verschillende kleuren. Stuk voor stuk mooie, heldere en doorzichtige kleuren. Je loopt er heen en ineens sta je midden in het ROOD. Het staat je goed. Je voelt je krachtig en energiek. Het rood laat je weten dat je plezier mag maken, geniet van de liefde en deel je gevoelens met anderen.

Je springt pardoes in de volgende kleur van de regenboog, ORANJE. Je zorgen en stress vallen van je af en je voelt je dankbaar. De levensvreugde stroomt door je lichaam en je wordt helemaal warm van binnen. In gedachten sluit je je ogen en geniet er volledig van.

Als je je ogen opent, sta je midden in de kleur GEEL. Een zonnige vrolijke kleur. Precies zoals je je nu voelt. Je hebt zin om nieuwe dingen te ontdekken en bent nieuwsgierig wat het leven nog meer voor je in petto heeft.

Net als je je bedenkt hoe gelukkig je bent, verandert alles om je heen in de kleur GROEN. De groene kleur laat je voelen dat je goed bent zoals je bent. Groen is de kleur van genezing, zowel van je lichaam als geest. Je voelt je lekker in je vel. Je bent in harmonie met jezelf. Op naar de volgende kleur.

Je springt in het hemels BLAUW. Een enorme kalmte komt over je heen en twijfels vallen weg. Je voelt je rustig en veilig. Hier is de plek van manifestatie. Hier worden je gedachten geuit en beginnen ze aan hun reis om werkelijk te worden. Rode zonnestralen komen op je af en vermengen zich met het blauw tot de kleur PAARS. Hier huist je intuïtie en innerlijke wijsheid. Nieuwe ideeën ploppen op. Je weet wat waar is en wat niet. Je verbeeldingskracht komt tot uiting. Je kunt letterlijk en figuurlijk helder zien.

Zo zie je dat alle kleuren van de regenboog samensmelten tot de kleur WIT. Je laat je achterover vallen in de witte kleur. Je voelt je steeds puurder, lichter en helderder worden. Je voelt je aangetrokken tot deze kleur. Het helpt je om tot het inzicht te komen dat je niet perfect hoeft te zijn. Het is fijn om te weten dat je niet perfect hoeft te zijn en dat alles goed is zoals het nu is.

In de witte kleur verschijnt een waterval. Daarachter zie je de poort waardoor je naar binnen bent gekomen. Je lichaam is ontspannen. Je hoofd is rustig. Je voelt je helemaal kalm. Je hebt een warm gevoel in je hart en weet dat je altijd terug kunt komen bij dit gevoel.

Met plezier denk je terug aan de reis langs alle kleuren. Je loopt door de poort en je bent weer terug in het hier en nu.