Boek nu! Niiraja | Yoga vormen
Logo Niiraja

Nieuwsbrief

Easyflow yoga:

Het is een zachtere vorm van yoga. Er is een variatie in houdingen die vloeiend in elkaar overlopen en het accent wordt gelegd op de ademhaling. Geschikt voor ieder niveau (zowel beginners als gevorderden).

Hatha yoga:

De houdingen (asana’s), de ademhaling (pranayama), concentratie en meditatie staan centraal.
Op zoek naar de juiste balans, het juiste evenwicht tussen allerlei tegenstellingen. Zoals inspanning versus ontspanning, flexibiliteit versus kracht, focus versus loslaten. Het brengt je lichaam en geest tot rust. Het helpt je om in het hier en nu te zijn.

Yin yoga:

De yin houdingen zijn vooral zittend of liggend en geeft ruimte in lichaam en geest. De houdingen worden langer aangehouden (3 tot 5 minuten)  en werkt op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Ook wordt de bloedcirculatie verbeterd en het lichaam flexibeler. Door langer in de houding te blijven,  heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam om beter te voelen.

55+ yoga:

De verschillende houdingen zijn  gericht op het soepel maken en houden van spieren en gewrichten. Er wordt extra aandacht besteed aan evenwicht door verschillende balanshoudingen. Lichaamshouding en bloedsomloop verbetert wat zorgt voor lenigheid en vitaliteit. De les is een mix van Hatha- en Yin yoga.

Hormoonyoga: 

Hormoonyoga bestaat uit een serie specifieke houdingen om hormoonklieren, inwendige geslachtsorganen en doorbloeding te bevorderen. De yogahoudingen worden uitgevoerd met de zogenaamde bastrika-ademhaling en visualisaties. De ademhaling wekt energie op en wordt gestuurd naar de betreffende hormoonklieren. De visualisatie versterkt de opgewekte energie en de werking van de yogahoudingen. Hierdoor ontstaat er balans in de hormoonhuishouding.

Mudra yoga:

De Mudra yoga is bestemd voor iedereen bestemd in het bezit is van handen en vingers. Een Mudra is een symbolische houding voor de handen en vingers. Deze worden vaak gebruikt tijdens yoga of meditatie. In de Indiase geneeskunde worden de Mudra’s onder andere gebruikt om op energetische, lichamelijke en psychische basis een evenwicht tot stand te brengen. Door de handen en vingers in een bepaalde positie te brengen, gaat de energie stromen, worden acupressuurpunten geactiveerd en komt het lichaam weer in balans.