Over

Niiraja


Gun jezelf het allerbeste!

Vanuit passie ben ik op 4 oktober 2011 gestart met Praktijk Niiraja voor Healing, Health en Wealth.

 

 

Waarom Niiraja?

Niiraja is Sanskriet en betekent Lotus. De lotus is een bloem die symbool staat voor zuiverheid, waarheid, spiritualiteit, bloei van de geest, innerlijke groei en verbinding met het universum. De bladeren van de lotusbloem zijn zelfreinigend, net zoals ons lichaam goed in staat is om zichzelf te reinigen, als het maar de tijd krijgt. Daar waar de lotusbloem voor staat is de filosofie achter Niiraja.

Wat betekent dit voor de maatschappij en de natuur?

In het dagelijkse leven mogen we niet meer ziek zijn. En als we al ziek zijn of een keer even niet lekker in ons vel zitten, wordt er direct gegrepen naar de pot met pillen. We leven in een materialistische wereld en staan, in tegenstelling tot het verleden, niet meer in contact met de natuur. Dat wil dus ook zeggen dat we niet meer aanvoelen wat ons lichaam ons wilt vertellen. We willen niets missen en zijn continu actief. Je hoort veelvuldig om je heen “zaten er maar meer uren in een dag, want ik kom tijd te kort”.

Alles wat we zien, horen en voelen bestaat uit energie/trilling. Een mens bestaat uit botten, spieren en organen. Een bot, spier of orgaan bestaat uit cellen en cellen bestaat uit moleculen. Alles heeft een bepaalde energiebeweging. Dit geldt ook voor een gedachte, gebeurtenis en klank, zowel positief als negatief.

 


Balans in het energiesysteem

Er zijn meerdere systemen werkzaam in ons lichaam, zoals het ademhalingsstelsel, de bloedsomloop, de spijsvertering, hormoonstelsel en het zenuwstelsel. Daaronder zit een energiesysteem dat de werking van de andere systemen mogelijk maakt. Vaak zijn klachten een signaal van je lichaam dat je te ver bent gegaan en in een eerder stadium niet hebt geluisterd. Je energiesysteem is dan uit balans.

Echter, in de natuur is alles in balans. Zoals dag en nacht, regen en zonneschijn, leven/groei en dood/verval. Hoewel we het lot proberen te tarten, geldt dit ook nog steeds voor ons lichaam en onze geest. Belangrijk is balans te hebben tussen activiteit en ontspanning. Net als meerdere wegen die naar Rome leiden, zijn er meerdere manieren om ontspanning en balans te bereiken. Ademhalingsoefeningen, yoga, reflexologie, massage en (spirituele) coaching.

Wat kan Niiraja voor je betekenen?

Niiraja zet op een praktische wijze dat wat de natuur te bieden heeft om naar dat wat jij nodig hebt.

 


Visie

Onze visie is het bevorderen van bewustwording en samenwerking, zowel tussen mensen als tussen de reguliere- en alternatieve gezondheidszorg waardoor een optimaal effect optreedt voor de wereldvrede en gezondheid.

Want ieder mens heeft het recht om vredelievend, gezond en vitaal door het leven te gaan.

 

Missie

Onze missie is mensen in contact te brengen met hun bewustwording door te luisteren naar lichaam, gevoel en hart. Hierdoor is er balans op fysiek, mentaal en emotioneel gebied om gezond, vitaal en gelukkig door het leven te gaan.

De verbindende schakel te zijn tussen de reguliere- en alternatieve gezondheidszorgcircuit om bewustwordingsproces in gang te zetten voor alle betrokken partijen waardoor het beste van beide werelden kan worden toegepast.

Daarnaast het tastbaar maken van resultaten van de natuurgeneeskundige behandelingen om te integreren in de bestaande gezondheidszorg zodat het beschikbaar is voor ieder mens.

 

Ontmoet Annemieke Cornelisse
Annemieke Cornelisse
Natuurgeneeskundige therapeut, vingerreflexoloog en yogadocent
In de loop der jaren is de wereld drukker, individualistischer en materialistischer geworden. Het luisteren en handelen naar wat ons lichaam wil vertellen, is naar de achtergrond verdrongen.   Hierdoor raken we fysiek, emotioneel en geestelijk uit balans, waardoor gezondheidsklachten ontstaan.   Bij mij begon het met een onprettig niet

Reviews


Ik heb verschillende voetmassages mogen ondergaan, maar allemaal zijn ze heerlijk ontspannend. Soms worden je voeten “hard” aangepakt (als het nodig is), maar het is daarna zo heerlijk. Iedere voetmassage wordt nl. met een heerlijke ontspanningsmassage afgesloten. Dus voor welke massages je ook komt, je gaat er met heerlijk ontspannend voeten weer weg. Ik beveel het absoluut iedereen aan.

Helma

De voetmassages heb ik altijd als zeer ontspannen en relaxt gevoeld.! Had daarna ook meer energie en mijn voeten waren minder gevoelig. Kortom een echte aanrader!!!

Marianne

Om wat meer in balans te komen heb ik na een uitgebreide intake drie behandelingen bij je genoten. Je hebt een warme, open houding en hebt echt de tijd genomen om naar mijn verhaal te luisteren. Ik heb zowel de voetreflexbehandeling als de vingerreflexbehandeling mogen ervaren. De vingerreflexbehandeling was nieuw voor mij en heel krachtig. Ik merkte in de weken erna dat er echt een blokkade was opgeruimd. Dat is een grote stap naar meer balans! Ik kan het iedereen aanbevelen om een afspraak te maken met Annemieke voor een behandeling!

Tineke

“RELAXEN, TIJD VOOR JEZELF OF MEER ENERGIE”

Verwen jezelf of een dierbare met een cadeaubon