Er was eens ……………

Er was eens ……………

Dromen met sprookjestarotkaarten.

Daar lagen ze, op een beurs in Utrecht. Een stapel kaarten met veel kleur en afbeeldingen van sprookjes. De mevrouw die bij de kaarten hoorde, vertelt dat het tarotkaarten zijn en veel wordt gebruikt in gesprek met kinderen om hun gevoelens te uiten etc. De reden om juist deze kaarten te gebruiken is omdat kleur en sprookjes kinderen aanspreekt.

Waarom alleen voor kinderen? De sprookjestarotkaarten zijn magisch! En daarbij ook menig volwassen persoon kan wel wat hulp gebruiken om hun gevoelens te uiten .

Heb je weleens het gevoel dat als je ergens bent of iets vastpakt, het gevoel hebt van thuiskomen? Dat heb ik met deze sprookjestarotkaarten.

Wat is tarot?
Tarot is een kaartspel van achtenzeventig kaarten, dat vanaf het midden van de vijftiende eeuw in verschillende delen van Europa werd gespeeld. Later werden deze kaarten ook gebruikt om toekomstvoorspellingen te doen.

Wat kan tarot je bieden?
Tarotkaarten bieden je de mogelijkheid om je voortgang op het pad naar zelfinzicht vast te leggen. Een proces dat op creatieve en spontane wijze in je verdere leven kan worden voorgezet. Het is een middel voor iedereen die wil leren over zichzelf en op zoek is naar een nieuw soort wijsheid.

Je kunt tarotkaarten door iemand anders laten leggen (bv een paragnost) of je kan zelf een cursus volgen.

Wat heb ik met tarotkaarten en in het bijzonder met deze sprookjesversie?
Tarotkaarten vind ik altijd al interessant. En deze in het bijzonder, omdat ze ten eerste heel kleurrijk zijn en ten tweede sprookjes zijn geweldig. Een sprookje maakt dat je heerlijk kan fantaseren en wegdromen in een wereld waar alles mogelijk is. En wat is er mooier dan zelfinzicht te krijgen met behulp van vrolijke kleuren en sprookjes. Sprookjestarotkaarten zijn leuk, inspirerend en verhelderend!

Wat een verhelderende ontdekkingsreis die achtenzeventig kaarten. Één ding weet ik zeker … eens ga ik deze sprookjeskaarten leggen voor anderen om hen te ondersteunen in hun pad naar (zelf) inzicht!