Etherische olie

Hallo lieve JIJ,

 

DANK JE WEL en Superleuk!

Je hebt een flesje etherische olie in handen van Niiraja, ontvangen tijdens een (aromatherapie) consult bij Niiraja. Er zijn zowel standaard gemaakte flesjes etherische oliën als op maat gemaakte, specifiek gericht op jouw situatie.

Elk flesje heeft een nummer. Zoek hieronder jouw nummer op en zie waar de etherische olie voor ingezet kan worden.

Meer uitleg over aromatherapie, klik hier.

Alle onderstaande oliën zijn gemengd met kokosolie (basisolie) om het zacht te maken voor de huid. Kokosolie is effectief tegen bacteriën, ontstekingsremmend, voedt en hydrateert de huid, gaat huidverbranding en celbeschadiging tegen.

 

I – LIEFDE

De etherische olie in dit flesje is de Roos en wordt gemaakt van de bloesem van de Rosa damascena. De roos is de rijkste en meest complexe bloem uit de plantenwereld en hoort bij de Godin van de LIEFDE, Aphrodite of Venus. Als bloem van het hart brengt ze het leven weer in evenwicht.

♡ Geeft liefdesenergie.
♡ Schept een harmonieuze en vredige sfeer en geeft rust in je hoofd.
♡ Opent hartchakra als deze zich door pijn en verdriet heeft gesloten.
♡ Gunstige invloed op de vrouwelijke organen. Reguleert de menstruatie en emotionele klachten die hiermee zijn verbonden.
♡ Opwekkend, harmoniserend, helend en heeft anti bacteriële eigenschappen.
♡ Bevordert een gezonde huid, verzacht en vermindert rimpels.

 

II – KRACHT

De etherische olie in dit flesje is de Neroli, ook wel oranjebloesem genoemd. De etherische olie wordt gemaakt van de bloesem van de Citrus aurantium. Neroli versterkt de aura en vormt zo een beschermend omhulsel van je ziel. Als je de geur ruikt, adem je de geur van de toekomst, een belofte, in en dat maakt dat je je weer jong en sterk voelt.

Werking:

♡ Brengt lichaam en geest tot rust, kalmeert hart en zenuwstelsel.
♡ Verbetert de stemming en vermindert en geeft rust bij gevoelens van verdriet en angst.
♡ Bevordert bloedsomloop, (bloed)zuiverend.
♡ Bevordert het algehele welzijn.
♡ Het verhoogt serotonine gehalte (neurotransmitter in hersenen) en is effectief bij emotionele problemen.

 

III – THUISKOMEN BIJ JEZELF

De etherische oliën in dit flesje is een samenstelling van grapefruit, bergamot, lime, passie (kaneel, Gember, Cardamon, Kruidnagel, Damiana) , cederwood en lavendel. Als je op zoek bent naar jezelf. Je afvraagt welke richting je op mag gaan, qua werk, relatie, je leven dan kan deze samenstelling ondersteund werken. Je zielsmissie wilt (her) ontdekken.

♡ Grapefruit: eer je lichaam.
♡ Bergamot: accepteren van jezelf.
♡ Lime: genieten van het leven.
♡ Passie: kracht, passie , zelfbewust.
♡ Cederhout: heilige toewijding, ware zelf, bron.
♡ Lavendel: kalmte, zachtheid.

 

IV – MOTIVEREN EN INSPIREREN

De etherische oliën in dit flesje is een samenstelling van pepermunt, clementine, yuzu, rozemarijn, koriander, basilicum, citroenmelisse en vanille. Voel je je futloos, heb je het gevoel dat je het even niet meer weet of kan je zelfvertrouwen wel een boost gebruiken? Deze samenstelling motiveert, inspireert en je creativiteit stromen!

♡ Schenkt (zelf)vertrouwen, kracht en het vermogen om door te gaan.
♡ Stimuleert creativiteit.
♡ Helpt om jezelf makkelijker te uiten.
♡ Bevordert positief denken en geeft balans in emoties.
♡ Brengt een gevoel van gelukzaligheid.

 

V – OPKIKKERTJE

De etherische oliën in dit flesje is een samenstelling van bergamot, copaiba en ylangylang. Je leeft een perfect leven, hebt het naar je zin en alles wat je hartje begeert. Toch heb je het gevoel dat je iets mist in je leven. Ga je in vertrouwen en vanuit innerlijke rust mee op ontdekkingsreis naar je hartewens vanuit je ziel gegeven.  Deze samenstelling geeft met recht een opkikker voor je hartewens en ziel!

♡ Bergamot: brengt emoties in balans, schept vertrouwen, helpt bij geestelijke uitputting, geeft een kalmerende verfrissing.
♡ Copaiba: verlichting van spanning en angst, kalmeert zenuwstelsel, stimuleert het immuunsysteem, verzacht stijve en stramme spieren en werkt op het endocannabinoïdesysteem -systeem in je lijf dat er voor zorgt dat je “interne motor” stabiel blijft draaien- en vormt de essentiële schakel tussen je hersenen en de rest van je lichaam.
♡ Ylangylang: verlaagt bloeddruk en hartslag, geeft rust, bevordert slaapkwaliteit (in- en doorslapen), kalmeert emoties, spanning en stress, stimuleert overgave aan je innerlijke buikgevoel en geeft stroming van liefde in je hart(chakra).

 

VI – HIGHER AND HIGHER 

De etherische oliën in dit flesje is een samenstelling van jasmijn en sandelhout. Overstijg je ego en aanschouw het grotere verband. De bloemige geur van jasmijn nodigt je uit om de wereld los te laten en om je over te geven aan het paradijselijke moment van NU.  De geur van sandelhout geeft je een liefdevolle en omhullende warme koestering. De combinatie van deze twee geuren brengt je stevig met twee voeten op de aarde naar je hogere zelf.

♡ Sandelhout: Verbindt Muladhara (wortel)- en Sahasrara (kruin) chakra – is onderdeel van je energiesysteem -, met twee voeten stevig op de aarde ga je naar hogere sferen in jezelf, -aardende eigenschappen, zorgt voor rust en acceptatie.
♡ Jasmijn*: Maakt zielsgelukkig en blij, helpt om angsten los te laten en brengt het hormonale systeem in balans.

*Niet gebruiken tijdens zwangerschap

 

VII – ULTIEM GENOT

De etherische oliën in dit flesje is een samenstelling van lavendel, lime en ylangylang. Laat je vertroetelen door de geur kalmte en zachtheid. Reinigt lichaam en geest en geeft geborgenheid en vertrouwen zodat je optimaal kunt genieten van alles wat het leven je brengt.

♡ Lavendel: Kalmte, rust, zachtheid, werkt als natuurlijke antihistamine en in te zetten hooikoorts, allergieën,  jeuk, netelroos, psoriasis, insectenbeten, wondjes en mentale helderheid.
♡ Lime: Reinigende eigenschappen, geeft balans en energie, boodschap is: “Genieten van het leven”.
♡ Ylangylang: Geeft vertrouwen, geborgenheid, rust en harmonie. Stimuleert goede gesprekken, begrip en samenwerking, heling innerlijk kind, verzacht frustratie en verlaagt bloeddruk en hartslag.

 

VIII – MAGIC

De etherische oliën in dit flesje is een samenstelling van jasmijn, roos en salie. De geur neemt je mee in het sprookje van 1000 en 1 nachten. Een magische creatie van het oneindige. Yin en yang, kracht en mystiek, mannelijk en vrouwelijk alles tezamen in liefdevolle verbinding. Ontspant en kalmeert je geest wat deuren opent naar…

♡ Salie: Maakt zintuigen en geheugen kwieker, versterkt zenuwen, stimuleert zelfvertrouwen, geeft kracht en weerstand, ondersteuning bij trillende ledematen en heeft overeenkomsten met vrouwelijke hormonen en kan ingezet worden tijdens menopauze of problemen rondom de menstruatie.
♡ Roos: Geeft liefdesenergie, opent hart(chakra), verzachtend voor lichaam en geest en verjongend voor de huid.
♡Jasmijn*: Maakt zielsgelukkig en blij, helpt om angsten los te laten en brengt het hormonale systeem in balans.

*Niet gebruiken tijdens zwangerschap

 

IX – BOOSTER

De etherische oliën in dit flesje is een samenstelling van eucalyptus, kaneel, kruidnagel, rozemarijn en wilde sinaasappel. Een krachtige reiniger en ondersteuner van het immuunsysteem. Een goede etherische olie om in te zetten als de ‘R’ in de maand aanwezig is. Helpt om beter bij jezelf te kunnen blijven. Een booster voor lichaam en geest!

♡ Eucalyptus: Heeft een diepe anti-virale werking  op de luchtwegen en verminderd slijmvorming.
♡ Kaneel: Bevat zeer krachtige reinigende eigenschappen en het ondersteunt het lichaam om meer zuurstof te kunnen opnemen. Werkt verwarmend en krampstillende.
♡ Kruidnagel: Ondersteunt het genezingsproces door de angst en pijn weg te nemen. Brengt moed en bescherming op minder makkelijke momenten.
♡ Rozemarijn: Optimaliseert de bloedsomloop en kan helpen om de hartfunctie weer in evenwicht te brengen. Ondersteunt het zenuwstelsel. Geeft meer mentale energie.
♡ Wilde sinaasappel: Een krachtige reiniger voor lichaam, geest en ziel. Geeft je het gevoel van blijdschap en hoop.

 

X – SWEET DREAMZ

De etherische oliën in dit flesje is een samenstelling van bergamot, lavendel, sandelhout en wilde sinaasappel. Verbetert de kwaliteit van slapen. Stimuleert het zelfgenezend vermogen wat herstel bevordert. Helpt om sneller in te slapen en geeft kalmte en rust. Een goede nachtrust is goed voor lichaam en geest. Daarnaast zul je fit en als herboren wakker worden!

♡ Bergamot: Schenkt vertrouwen, rust en ontspanning. accepteren van jezelf.
♡ Lavendel: Kalmte, rust, zachtheid, werkt als natuurlijke antihistamine en in te zetten hooikoorts, allergieën,  jeuk, netelroos, psoriasis, insectenbeten, wondjes en mentale helderheid.
♡ Sandelhout: Verbindt Muladhara (wortel)- en Sahasrara (kruin) chakra – is onderdeel van je energiesysteem -, met twee voeten stevig op de aarde ga je naar hogere sferen in jezelf, -aardende eigenschappen, zorgt voor rust en acceptatie.
♡ Wilde sinaasappel: Een krachtige reiniger voor lichaam, geest en ziel. Geeft je het gevoel van blijdschap en hoop.

 

XII – VREDE

De etherische oliën in dit flesje is een samenstelling van lavendel, cederhout, sandelhout, marjolein, romeinse kamille, vetiver, ylang ylang en vanille. Ontspant lichaam, kalmeert geest en verzacht je ziel. Een weldadige samenstelling om stress, onrust te kalmeren en (overspannen) emoties te balanceren. Helpt ook voor een kalme en herstellende nachtrust.

♡ Lavendel: Kalmte, rust, zachtheid, werkt als natuurlijke antihistamine en in te zetten hooikoorts, allergieën,  jeuk, netelroos, psoriasis, insectenbeten, wondjes en mentale helderheid.
♡ Cederhout: heilige toewijding, ware zelf, bron.
♡ Sandelhout: Verbindt Muladhara (wortel)- en Sahasrara (kruin) chakra – is onderdeel van je energiesysteem -, met twee voeten stevig op de aarde ga je naar hogere sferen in jezelf, -aardende eigenschappen, zorgt voor rust en acceptatie.
♡ Marjolein: Pijn- en krampstillende werking, reguleert bloeddruk en -circulatie, helpt bij spijsverteringsklachten en overactieve schildklier. Geeft rust en kalmte. Helpt bij spataderen, reumatische klachten en jeuk.
♡ Romeinse Kamille: Sterke ontstekingsremmer, allergie en huidontstekingen, bevordert aanmaak witte bloedlichaampjes, bloedarmoede, keelontsteking, helpt tegen spanningen, bevordert nachtrust en zenuwpijnen.
♡ Vetiver: Verlicht stress, herstel van trauma’s en shock, ADD en ADHD. Kalmerend, aardend effect op emoties. Vetiver brengt je terug naar het innerlijk van moeder aarde en ondersteunt in strijd tegen de eroderende werking van de natuur. Je komt direct terug in verbinding met je lichaam.
♡ Ylangylang: Geeft vertrouwen, geborgenheid, rust en harmonie. Stimuleert goede gesprekken, begrip en samenwerking, heling innerlijk kind, verzacht frustratie en verlaagt bloeddruk en hartslag.
♡ Vanille: Geeft vrolijke sfeer, een kalmerende en verzachtende werking bij angst, kwaadheid of frustratie. Door geur van vanille kun je niet meer boos blijven.

 

XV – BALANS

De etherische oliën in dit flesje is een samenstelling van sparren, rozenhout, blauwe boerenwormkruid, blauwe kamille en wierookboom. Voor totale rust en ontspanning van lichaam en geest. Een fantastische samenstelling dat je een gevoel van rust en evenwicht geeft. Ook is het een aardende samenstelling. Als je goed geaard bent, voel je je vitaal en lekker in je vel.

♡ Brengt harmonie in je hele zijn (lichaam, geest, emoties, gevoel).
♡ Helpt om emotionele blokkades los te laten.
♡ Werkt kalmerend en aardend.
♡ Verlaagd stress en spanningen.
♡ Geeft verlichting bij pijnlijke spieren en gewrichten.
♡ Krachtige reiniger van lever en lymfe.

 

WIEROOKBOOM

Fantastische olie voor gezonde cellen en focus!

♡ Ondersteunt herstel van de cellen, celvernieuwing.
♡ Stimuleert hersenfunctie en geeft een heldere geest.
♡ Stimuleert en versterkt je immuunsysteem.
♡ Kalmeert en reguleert zenuwstelsel.
♡ Ondersteunt de huid tegen verouderingsverschijnselen.

 

 

 

TOEPASSING van de etherische olie:

♡ Inademen: Doe een druppeltje in je handen en ruik eraan.

♡ Lichaam: Smeer het op je pols of (bal) van je voet. Dan wordt het opgenomen in je systeem.

♡ In diffuser: één of twee druppels in de diffuser en de geur wordt verspreid in de ruimte.

 

Ieder individu is anders en kan dus ook anders reageren op een etherische olie.

Dit kan met veel dingen te maken hebben, hoe goed je weerstand is, onbalans in lichaam en geest,  hoe je omgaat met emoties en of er nog emoties in jou zitten die eruit mogen. Blijf goed voelen en opletten wat een etherische olie voor jou doet.

 

LET OP!

  • Irritatie en zonlicht

Sommige etherische oliën zoals de citrusfamilie citroen, sinaasappel, grapefruit, bergamot kunnen huidirritatie of brandwonden veroorzaken vóór of tijdens blootstelling aan direct zonlicht of UV-stralen (dit geldt ook voor zonnebanken).

Bij irritatie ALTIJD stoppen met gebruik van de etherische olie!

 

  • Zwangerschap 

Niet elke etherische olie is geschikt als je zwanger bent. Zo zit er in scharlei en venkel actieve bestanddelen die de hormonen kunnen beïnvloeden.

 

BELANGRIJK: De flesjes etherische olie vervangen geen geneesmiddel. Ze kunnen ter ondersteuning worden ingezet. Overleg het gebruik van etherische oliën met je arts bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie. 

 

Bewaren van de etherische oliën

Bewaar de etherische oliën op een donkere koele plaats (niet in de koelkast) voor langdurige houdbaarheid.