Neuroreflexologie

Neuroreflexologie

Neuroreflexologie is een bijzondere techniek en behandelwijze ontstaan vanuit de voetreflexologie. Het behandelt de reflexzones van de zenuwen op de voet. Het is een intense en effectieve therapie, een verdieping van de klassieke voetreflexologie.

Neuroreflexologie richt zich op de reflexpunten die het centrale zenuwstelsel beïnvloeden. Via het ruggenmerg in de wervelkolom gaan de zenuwbanen (en geven informatie) door naar (aan) de organen, spieren en systemen zoals het ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem, energiesysteem en het hormonaal systeem.

De behandeling richt zich op één focuspunt, het reflexpunt dat in verbinding staat met dát deel van het zenuwstelsel, daar waar de klacht/pijn zit. Doordat er druk (bot op bot) wordt uitgeoefend op deze plek kan het zeer pijnlijk zijn. Vooral de duur van de pijn tijdens het toepassen van druk zegt iets over de toestand van de betreffende zenuw. Door het activeren van de betreffende zenuwbanen wordt de zenuw gestimuleerd om informatie weer door te laten stromen, waardoor het lichaam de kans krijgt de balans weer te herstellen.

In te zetten bij elke klacht en is vooral effectief bij pijnklachten. Echter, hoe langer de pijn aanwezig is hoe meer tijd het vergt om de pijn te laten verdwijnen.