Touch For Health (spiertesten)

Touch For Health (spiertesten)

Touch For Health is een spier- en energie versterkende methode die tot doel heeft het lichaam in balans te brengen en te houden.

Zowel lichamelijke als psychische klachten kunnen worden veroorzaakt door spierzwakten en energieblokkades. Door middel van spiertesten en aanraking wordt de energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen gestimuleerd, om deze spierzwakten en energieblokkades op te heffen.

Elke spier is verbonden met een meridiaan (energiebaan) en elke meridiaan is weer verbonden met een orgaan of klier. Met lichte druk wordt bekeken of bij een bepaalde uitgangshouding de spier die druk verdraagt (sterke spier) of niet (zwakke spier). Dit ervaar je zelf.

Verstoringen laten een zwakke spiertest zien. Vervolgens wordt getest welke correctie het lichaam nodig heeft om de spier(en) weer sterk te maken en het lichaam in balans te brengen.

Deze methode kan toegepast worden bij een veelvoud van klachten van zowel lichamelijke (o.a. hoofdpijn en allergieën) als psychische (o.a. stress en concentratieproblemen) aard.

Daarnaast kan het gebruikt worden om overgevoeligheden voor verschillende soorten voedsel te testen.