Voetreflextherapie

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een eeuwenoude methode die je weer in contact kan brengen met jouw natuurlijke ritme. Zo kan lichaam en geest tot rust komen en brengt het levensprocessen, die zich hebben vastgezet, weer in beweging.

De zenuwuiteinden corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Via voetreflextherapie worden organen in het lichaam geprikkeld en aangespoord tot werkzaamheid. Disharmonie of blokkades worden opgelost door het activeren van de eigen energie en het lichaam voert schadelijke afvalstoffen af. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd, waardoor vele gezondheidsproblemen kunnen worden aangepakt. Het helpt uw lichaam in balans te brengen en kan u opbeuren en inspireren.

Naast de reguliere geneeskunde (de dokter en het ziekenhuis) bestaat de natuurgeneeskunde. Een geneeswijze die al eeuwenlang wordt toegepast. In de natuurgeneeskunst wordt gewerkt met natuurlijke middelen, zoals planten, kruiden maar ook voeding, massage, beweging, voetreflextherapie en ademhalingstechnieken. Beide geneeswijzen kunnen elkaar goed aanvullen. Echter, een natuurgeneeskundige behandeling is in geen enkel geval een vervanging van de reguliere medische gezondheidszorg.

De natuurgeneeskunde gaat uit van de volgende gedachten:

  • Ziekten ontstaan doordat afvalstoffen zich ophopen in het lichaam.
  • Het lichaam wil de afvalstoffen uiteindelijk kwijt.
  • Het lichaam heeft de kracht om zichzelf te herstellen en dient gestimuleerd te worden (bv voetreflextherapie).
  • Een natuurgeneeskundige behandeling vergroot de geneeskracht van het lichaam.